amitafun, amitafun games, amitafun παιχνίδια,παιδικός χυμός, χυμός για παιδιά, δωρεάν παιχνίδια, free online games, εκπαιδευτικά παιχνίδια

Για Γονείς

Για Γονείς | Amita Fun

Παιχνίδια FUN! και εκπαιδευτικά!

Το παιχνίδι είναι ο ιδανικός, και σίγουρα ο πιο ευχάριστος τρόπος, να αναπτύξει ένα παιδί τις γνωστικές του ικανότητες. Τα παιχνίδια του amitafun.gr είναι ειδικά σχεδιασμένα για να αναπτύσσουν τη στρατηγική και συνδυαστική σκέψη των παιδιών, να ακονίζουν τη μνήμη τους και να απελευθερώνουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους. Παράλληλα, τα παιδιά μαθαίνουν και ευαισθητοποιούνται πάνω σε σημαντικά θέματα, όπως τα περιβαλλοντικά προβλήματα του πλανήτη, κάτι που τελικά συμβάλλει στο να εξελιχθούν σε πιο υπεύθυνες και συνειδητοποιημένες προσωπικότητες.

Ένα απόλυτα ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά σας!

Όταν το παιδί σας είναι στο amitafun.gr, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι βρίσκεται σε ένα απόλυτα ασφαλές διαδικτυακό περιβάλλον. Το site μας προστατεύεται από cookies και ειδικά εργαλεία που διασφαλίζουν την ασφαλή πλοήγηση των παιδιών σας. Έτσι, όσο εκείνα διασκεδάζουν μαθαίνοντας, εσείς είστε ξένοιαστοι!

Τι γίνεται με τα προσωπικά σας δεδομένα;

Στο amitafun.gr δεν θα σας ζητήσουμε ποτέ να δημοσιεύσετε προσωπικά δεδομένα. Τα προσωπικά στοιχεία που συλλέγουμε από την εγγραφή σας δεν κοινοποιούνται πουθενά και χρησιμεύουν μόνο για τη δική σας ευκολότερη πλοήγηση και για την ομαλή λειτουργία του site.

Εμπιστοσύνη με αποδείξεις

Οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους για την εμπιστοσύνη και την ασφάλεια που σας εμπνέουμε.
Tο www.amitafun.gr έχει δεχτεί σχεδόν 1 εκατομμύριο επισκέψεις από 500.000 μοναδικούς χρήστες από τον Μάρτιο του 2011 που δημιουργήθηκε!

Πάνω από 13.000 μαμάδες και μπαμπάδες έχουν εμπιστευτεί τη διαδικτυακή πλατφόρμα amitafun.gr, εγγράφοντας τα παιδιά τους για να καταγράψουν το σκορ τους στα 19 σούπερ διασκεδαστικά και εκπαιδευτικά παιχνίδια μας, και να πάρουν μέρος στους διαγωνισμούς μας.

Βραβευμένo FUN!

Η διαδικτυακή πλατφόρμα www.amitafun.gr και η επικοινωνιακή πλατφόρμα “το πιο ζουμερό παιχνίδι” έχουν διακριθεί στον καθιερωμένο και έγκυρο θεσμό των Marketing Excellence Awards. Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά που βραβεύεται στη συγκεκριμένη κατηγορία ένα προϊόν που απευθύνεται σε παιδιά, κάτι που αποδεικνύει πόσο μεγάλη σημασία δίνουμε στο να εξελίσσουμε διαρκώς τη σχέση μας μαζί σας, αξιοποιώντας μηχανισμούς και εργαλεία που ανταποκρίνονται στις ανάγκες κάθε ηλικίας.

Η Αmita FUN! στο 51ο Πανελλήνιο Συνέδριο Παιδιάτρων

photo-newsΔυνατό «παρών» έδωσε η Amita FUN! στο 51ο Πανελλήνιο Συνέδριο Παιδιάτρων που διοργάνωσε η Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία τον Ιούνιο του 2013. Στο συνέδριο συμμετείχαν 1.300 παιδίατροι από όλες τις υπό- ειδικότητες της παιδιατρικής, ερευνητές, ειδικευμένοι γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό, φοιτητές και ακαδημαϊκοί. Στο περίπτερο της Amita FUN!, εξειδικευμένοι διατροφολόγοι ενημέρωναν τους παιδίατρους, αλλά και τον κόσμο, για την σημασία των βιταμινών στην παιδική διατροφή , ενώ παράλληλα πραγματοποιούνταν δωρεάν διάθεση χυμών Amita FUN!.

Συχνές Ερωτήσεις

1.Τι προσφέρει ένα ποτήρι χυμού φρούτου στο παιδί;

Κάθε ποτήρι (200 ml) χυμού φρούτου καλύπτει στο παιδί μια από τις πέντε μερίδες φρούτων και λαχανικών που έχει ανάγκη καθημερινά για την καλύτερη ανάπτυξη του και την κάλυψη των αναγκών του σε βιταμίνες και μέταλλα. Παράλληλα, τα φυσικά σάκχαρα των φρούτων αποτελούν μια πολύ καλή πηγή ενέργειας για τον παιδικό οργανισμό τονώνοντας τον και χαρίζοντας του τη δύναμη να αντεπεξέλθει στις καθημερινές ασχολίες του. Ταυτόχρονα, κάθε ποτήρι χυμού συμβάλλει στην ημερήσια πρόσληψη υγρών, εξασφαλίζοντας στον παιδικό οργανισμό την επαρκή ενυδάτωση του.

2.Πότε πρέπει να καταναλώνεται ο χυμός φρούτων;

Ένα ποτήρι χυμού φρούτου προσφέρει στον οργανισμό την ενέργεια ώστε να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της ημέρας, ενώ ταυτόχρονα, τον προμηθεύει με σημαντικό μέρος των βιταμινών που χρειάζεται καθημερινά. Ένας χυμός πλούσιος σε βιταμίνη C, όπως είναι ο χυμός πορτοκαλιού ή διάφορων εσπεριδοειδών, μπορεί να συμβάλλει στην καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου των τροφίμων, που καταναλώνονται το πρωί (όπως για παράδειγμα των δημητριακών πρωινού), ενώ το φολλικό οξύ και οι υπόλοιπες βιταμίνες του χυμού συμβάλλουν στην σωστή ανάπτυξη και λειτουργία του οργανισμού των παιδιών. Ταυτόχρονα οι υδατάνθρακες που περιέχονται στο χυμό αποτελούν μια εξαιρετική πηγή ενέργειας και τόνωσης για το παιδικό οργανισμό μας κάθε στιγμή της ημέρας, ενώ κάθε ποτήρι χυμού συμβάλλει στην καλύτερη ενυδάτωση του σώματος του παιδιού, ειδικά όταν αθλείται ή επιδίδεται σε έντονη σωματική δραστηριότητα και σε περιόδους με αυξημένη θερμοκρασία.

3.Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν την ενυδάτωση του οργανισμού; Ποιος ο ρόλος του χυμού;

Ο βασικότερος παράγοντας ρύθμισης του επιπέδου ενυδάτωσης του οργανισμού είναι το αίσθημα της δίψας. Δυστυχώς, όμως, για να εκδηλωθεί στον άνθρωπο το αίσθημα αυτό, πρέπει να εμφανίζει απώλεια υγρών που κυμαίνεται από 0,8 έως 2% δηλαδή να έχει υποστεί ήπια αφυδάτωση. Εκτός αυτού, ο μηχανισμός της δίψας μπορεί να επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από τις συνθήκες του περιβάλλοντος, ή ακόμη και την ηλικία. Συγκεκριμένα, τα παιδιά αντιλαμβάνονται τη δίψα πολύ αργότερα από τους ενήλικες, ενώ ταυτόχρονα έχουν σημαντικά μεγαλύτερο κίνδυνο αφυδάτωσης λόγω του μικρότερου μεγέθους σώματος τους. Παράλληλα, η αυξημένη θερμοκρασία και η υγρασία αυξάνουν τις άδηλες απώλειες από την αναπνοή και τον ιδρώτα, με σκοπό τη διατήρηση της θερμοκρασίας του οργανισμού και την καλύτερη λειτουργία του. Κάθε ποτήρι χυμού συμβάλλει στην σωστή ενυδάτωση του οργανισμού χαρίζοντας του παράλληλα τόνωση, ενέργεια, βιταμίνες, μέταλλα που καθημερινά έχει ανάγκη.

4.Οι παιδικοί χυμοί Αmita FUN! περιέχουν ζάχαρη;

Οι χυμοί Αmita FUN! δεν περιέχουν πρόσθετη ζάχαρη*. Η γλυκιά τους γεύση οφείλεται στον ειδικό συνδυασμό φρούτων που εξασφαλίζει την αποδοχή της γεύσης τους από τα παιδιά. Οι βιταμίνες και η θρεπτική αξία κάθε χυμού αναγράφεται πάνω στη συσκευασία του.
*εξαιρείται το φρουτοποτό Αmita FUN! Cocktail φράουλα

5.Οι χυμοί Αmita FUN! περιέχουν συντηρητικά;

Σε όλα τα προϊόντα χυμού της Coca-Cola Τρία Έψιλον, και συνεπώς και στους χυμούς Αmita FUN!, αποκλείεται η χρήση των συντηρητικών, γεγονός που επισημαίνεται και πάνω στη συσκευασία. Αυτό οφείλεται στον τρόπο παρασκευής και συσκευασίας των χυμών, οι οποίοι εξασφαλίζουν την άριστη ποιότητα και τη σταθερότητα του προϊόντος μέχρι την κατανάλωση του. Οι χυμοί της Coca-Cola Τρία Έψιλον μπορούν να διατηρηθούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα αναλλοίωτοι, χωρίς να υστερούν σε θρεπτικότητα και γεύση από τους φρεσκοστυμμένους χυμούς φρούτων. Η διαφορά αυτή οφείλεται στον τρόπο συσκευασίας των χυμών, ο οποίος αποτρέπει την επαφή του χυμού με τον αέρα. Έτσι, ο χυμός και συγκεκριμένα οι βιταμίνες του χυμού -με κυριότερη τη βιταμίνη C- δεν οξειδώνονται, πράγμα που συμβαίνει αν αφήσουμε ένα ποτήρι χυμού εκτεθειμένο χωρίς να το καταναλώσουμε. Η έλλειψη αέρα στις σύγχρονες συσκευασίες χυμών (Tetra Pack της Tetra Brick και PET) εκτός από την προστασία του χυμού από την αλλοίωση των οργανοληπτικών συστατικών, δηλαδή της γεύσης και του αρώματος του, εξασφαλίζει και το υψηλότερο δυνατό επίπεδο ασφαλείας του προϊόντος.

6.Τι ακριβώς εννοούμε με τον όρο “συμπυκνωμένος φυσικός χυμός” που αναγράφεται στην συσκευασία των προϊόντων;

Η αναφορά στη συσκευασία ότι ένας χυμός προέρχεται από “συμπυκνωμένο φυσικό χυμό” αναφέρεται στον τρόπο παραγωγής του χυμού, κατά την οποία το νερό αφαιρείται από το χυμό κατά τα πρώτα στάδια της παραγωγής του. Στη συνέχεια, προκειμένου να δημιουργηθεί το τελικό προϊόν, επαναπροστίθεται η ποσότητα νερού που είχε αφαιρεθεί. Ο συμπυκνωμένος χυμός που χρησιμοποιείται για την παραγωγή των φυσικών χυμών σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συγχέεται με “σακχαρούχους συμπυκνωμένους χυμούς” που για να καταναλωθούν απαιτούν αραίωση.

Οι χυμοί Amita FUN!

100% Φυσικός χυμός 4 φρούτων

Εν μέρει από συμπυκνωμένους χυμούς 4 φρούτων, με βιταμίνες B,C,E. Οι B6, B12 & C συμβάλλουν στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: Χυμός μήλου από συμπυκνωμένο χυμό (75%), χυμός πορτοκαλιού από συμπυκνωμένο χυμό (11%), πολτός βερίκοκου (9%), χυμός αχλαδιού από συμπυκνωμένο χυμό (5%), βιταμίνες (B6, B12, C, E)

XΩΡΙΣ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚAblueing

Φρουτοποτό 3 φρούτων

Με βιταμίνες B, C, E. Οι B6, B12 & C συμβάλλουν στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: Νερό, χυμοί από συμπυκνωμένους χυμούς φρούτων 39% (φράουλας (28%), σταφυλιού (6%) και μήλου (5%)), ζάχαρη, μέσο οξίνισης: κιτρικό οξύ, αρωματικές ύλες, βιταμίνες (B6, B12, C & E).

XΩΡΙΣ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚA

reding

100% Φυσικός χυμός κοκτέιλ καρότο

Κοκτέιλ καρότο από συμπυκνωμένους χυμούς με βιταμίνες B, C, E, A. Οι B6, B12 & C συμβάλλουν στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: Χυμός μήλου από συμπυκνωμένο χυμό (60%), χυμός πορτοκαλιού από συμπυκνωμένο χυμό (31%), χυμός καρότου από συμπυκνωμένο χυμό (9%), βιταμίνες (B6, B12, C, E)

XΩΡΙΣ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚA

orangeing